حفاظت از خاک، سرمایه‌ای حیاتی برای کشاورزی
۱۱ - آذر - ۱۴۰۴ ساعت: 21:09
کد خبر : 7327

به مناسبت هفته جهانی خاک، نشست مشترکی با حضور مدیر جهاد کشاورزی، رئیس اداره محیط زیست تربت‌جام و منابع طبیعی برگزار شد که در آن مسئولان شهرستان بر ضرورت حفاظت از خاک به‌عنوان سرمایه‌ای حیاتی برای کشاورزی و سلامت جامعه تأکید کردند.

نویسنده : علی نوروزی
پ
پ

به گزارش خبرنگارشورا تریبون: محمد دوستخواه احمدی، مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام، با اشاره به اهمیت بی‌بدیل خاک در پایداری تولیدات کشاورزی گفت: ایران سومین کشور جهان از نظر میزان فرسایش خاک است و میانگین فرسایش ما سه برابر متوسط جهانی است.

تشکیل یک سانتی‌متر خاک بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان می‌برد، اما ما به‌سادگی در حال از دست دادن این سرمایه ملی هستیم.

وی افزود: در سال‌های اخیر با اجرای دوره‌های آموزشی و مدیریت مصرف کود و سموم، گام‌های مؤثری در کاهش آلودگی خاک برداشته شده است.

همچنین توسعه آبیاری قطره‌ای با راندمان بیش از ۹۵ درصد و رواج کشت‌های (بدون شخم) از جمله اقدامات مهمی است که به افزایش مواد آلی خاک و کاهش فشردگی بستر کمک کرده است.

در ادامه، جواد دامن‌پاک، رئیس اداره محیط زیست تربت‌جام، با هشدار نسبت به وضعیت نگران‌کننده خاک در کشور گفت: فرسایش خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی است و ایران مسئول بیش از ۷ درصد فرسایش خاک جهان محسوب می‌شود. این تهدیدات خسارت‌های اقتصادی سنگینی به کشور وارد می‌کند.

وی با اشاره به تصویب قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ افزود: این قانون بستر قانونی لازم برای مقابله با آلاینده‌ها و مدیریت منابع خاک را فراهم کرده است.

دامن‌پاک همچنین به مشکلات پسماندها و دفن غیرمجاز زباله در روستاها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تنها یک محل دفن زباله در شهر تربت‌جام مجوز قانونی دارد و دیگر محل‌ها غیرمجاز هستند.

پسماندها، پساب‌ها و نخاله‌ها تهدیدات بزرگی برای خاک شهرستان ما هستند.

او از پایش واحدهای صنعتی آلاینده خبر داد و گفت: دو واحد صنعتی بزرگ شهرستان تحت نظارت قرار دارند و تاکنون ۲۸ اخطار به واحدهای آلاینده صادر شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های آموزشی هفته خاک اشاره کرد و گفت: در این هفته ۶۰۰ نفر-ساعت آموزش محیط زیستی به دانش‌آموزان ارائه خواهد شد و کارگاه‌های آموزشی ویژه مراقبین سلامت مدارس برگزار می‌شود.

مسئولان جهاد کشاورزی ، محیط زیست تربت‌جام  و منابع طبیعی در پایان نشست، نقش رسانه‌ها را در فرهنگ‌سازی حفاظت از خاک کلیدی دانستند و تأکید کردند: خاک همانند آب و هوا حیاتی است و حفظ آن برای امنیت غذایی و سلامت جامعه ضروری است. رسانه‌ها و مردم باید با مشارکت فعال در این مسیر، به حفاظت از منابع خاک کشور کمک کنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.