به گزارش پایگاه خبری شورارتریبون به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، حسین حسامی در یادداشتی به مناسبت یکم آبانماه، روز «آمار و برنامهریزی»، بر لزوم توجه به این دو حوزه و ارتقای کارایی با توجه بیشتر به آمار و برنامهریزی اشاره داشت؛ متن یادداشت به شرح ذیل است:
دنیای امروز، دنیایی دادهمحور است و آدمیان، با انبوهی از دادهها و اطلاعات سروکار دارند. در این زمانه و در شرایط انفجار اطلاعات، توانایی افراد در تفسیر و ارزیابی نقادانه دادهها، اهمیت بسیار زیادی دارد. این توانایی کمک میکند از صحت و اعتبار اطلاعات، اطمینان حاصل شود.
در عرصه مدیریت، دادهها، به عنوان منبعی ارزشمند و راهبردی در تمام جنبههای کاری، مورد استفاده قرار میگیرند. در این میان، کلید موفقیت، در این است که دادهها، به درستی تحلیل شوند و این تحلیلها، مبنای تصمیمگیریها باشند.
در اینجا، دو مقوله «آمار و برنامهریزی»، اهمیت خود را نشان میدهند. این دو، عناصری کلیدی در مدیریت هستند که ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. آمار، هنری است که به جمعآوری، تحلیل و تفسیر دادهها میپردازد و نقش مهمی در فرآیند برنامهریزی ایفا میکند. برنامهریزی هم به معنای تعیین اهداف مدنظر، پیشبینی مراحل لازم برای رسیدن به آن اهداف و مشخص کردن زمانبندی برای انجام هر مرحله است.
اول آبان، «روز آمار و برنامهریزی»، فرصتی است تا بر اهمیت این دو عنصر مؤثر در مدیریت، تأکید کنیم. توجه بیشتر به آنها، ارتقای کارایی و اثربخشی را در اداره و مدیریت سازمانهای مختلف کشور عزیزمان به ارمغان میآورد. برایناساس، به چند نکته اشاره میکنم.
آمار، این امکان را فراهم میسازد که مدیران، تصمیمهای آگاهانهتری بگیرند و برنامههایشان را براساس شواهد معتبر، اطلاعات عینی و تجزیه و تحلیلهای دقیق طراحی کنند. این امر به افزایش کارایی برنامهها، منجر میشود.
با استفاده از مدلهای آماری، میتوان روندهای آینده را پیشبینی و ریسکهای مرتبط با تصمیمهای مختلف را شناسایی و مدیریت کرد.
تحلیلهای آماری، به مدیران فرصت میدهد بر عملکرد سازمانشان نظارت علمی داشته باشند؛ نقاط ضعف و قوت آن را شناسایی کنند و اقدامات اصلاحی مناسب را درنظر بگیرند.
در حوزه مدیریت، برنامهریزی مؤثر در تخصیص منابع (انسانی، مالی و زمانی)، در صورتی محقق میشود که برمبنای استفاده از دادههای آماری انجام پذیرد. این موضوع، به بهبود بهرهوری کمک میکند و موجب میشود مدیران، بتوانند فرآیندها و فعالیتهای سازمان را به گونهای طراحی و اجرا کنند که بیشترین بازدهی را به همراه داشته باشد.
برنامهریزی شهری فرآیندی است که توسعه همه جانبه شهر و فراهم آوردن امکانات لازم برای تأمین آسایش و رفاه شهروندان را پیگیری میکند. این موضوع، در شهرداری مشهد مقدس، به عنوان یک ابرسازمان، از جایگاه مهمی برخوردار است و تحقق اهداف شهرداری و پاسخگویی به مطالبات مردم، برپایه برنامهریزی هوشمند و مبتنی بر دادههای آماری انجام میشود
ثبت دیدگاه