گریزی به فرهنگ بومی سروخوانی زنان لر
۳۰ - اسفند - ۱۴۰۳ ساعت: 8:30
کد خبر : 4870

بروز شده در خرداد ۲, ۱۴۰۴گریزی به فرهنگ بومی سروخوانی زنان لر به گزارش خبرنگار شورا تریبون به نقل از ابتدا نیوز: سروخوانی زنان لر یکی از سنت‌های شفاهی و آیینی در فرهنگ لری است که معمولاً در مناسبت‌های خاص مانند عروسی‌ها، عزاداری‌ها و مراسم سنتی اجرا می‌شود. این سبک از آوازخوانی، ترکیبی از موسیقی، […]

پ
پ

بروز شده در خرداد ۲, ۱۴۰۴

گریزی به فرهنگ بومی سروخوانی زنان لر

به گزارش خبرنگار شورا تریبون به نقل از ابتدا نیوز: سروخوانی زنان لر یکی از سنت‌های شفاهی و آیینی در فرهنگ لری است که معمولاً در مناسبت‌های خاص مانند عروسی‌ها، عزاداری‌ها و مراسم سنتی اجرا می‌شود. این سبک از آوازخوانی، ترکیبی از موسیقی، شعر و احساسات عمیق زنان لر نسبت به زندگی، عشق، غم و شادی است.

ویژگی‌های سروخوانی زنان لر:

۱٫ اجرای گروهی یا انفرادی – زنان لر معمولاً به‌صورت گروهی یا انفرادی سروخوانی می‌کنند. در برخی موارد، این اجراها در پاسخ به یکدیگر انجام می‌شود که به آن «گفت‌وگو» یا «بداهه‌خوانی» می‌گویند.

۲٫ مضامین شعرها – شعرهایی که در سروخوانی اجرا می‌شوند، اغلب عاشقانه، حماسی، سوگواری یا توصیف طبیعت و زندگی عشایری هستند.

۳٫ بدون همراهی ساز – در بسیاری از موارد، سروخوانی بدون موسیقی و تنها با صدای طبیعی زنان اجرا می‌شود، اما گاهی همراه با سازهایی مانند تنبک، دایره یا کمانچه است.

۴٫ لحنی خاص و کشیده – سبک اجرای این آوازها معمولاً کشیده، سوزناک و همراه با تحریرهای خاص موسیقی لری است که تأثیر عاطفی زیادی بر شنونده می‌گذارد.

نمونه‌های معروف سروخوانی:

لالایی‌های مادران لر که با آواهایی آرام و ملودیک همراه است.

سوگ‌خوانی زنان در مراسم عزاداری که نوعی مرثیه‌خوانی محسوب می‌شود.

آوازهای شادی در جشن‌ها که با ریتم‌های تندتر و پرانرژی‌تر اجرا می‌شوند.

سروخوانی زنان لر بخشی از میراث ناملموس فرهنگی این قوم است که هنوز هم در بسیاری از مناطق لرنشین ایران اجرا می‌شود و نشان‌دهنده نقش زنان در حفظ و انتقال سنت‌های موسیقایی است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.