خراسان رضوی پیشتاز نهضت عدالت آموزشی؛ افتتاح ۴۰۰ مدرسه از ۷۱۵ پروژه آموزشی استان

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از پیشتازی این استان در نهضت توسعه عدالت آموزشی خبر داد و گفت: با تعریف ۷۱۵ پروژه آموزشی، خراسان رضوی رتبه نخست کشور را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

به گزارش پایگاه خبری شورا تریبون؛ مصطفی اسدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، در نشست خبری ویژه هفته بزرگداشت مقام معلم که در مرکز رفاهی استثنایی امام رضا(ع) برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۶۸ دانش‌آموز و معلم جان‌باخته مدرسه «شجره طیبه» اظهار کرد: یاد و خاطره این عزیزان برای جامعه فرهنگی کشور ماندگار است و خون پاک آنان سبب بیداری افکار عمومی جهان و شکل‌گیری موجی از همبستگی میان آزادگان در برابر ظلم و ستم شد.

 

 

وی با اشاره به جایگاه معلم در نظام اجتماعی کشور تصریح کرد: پاسداشت مقام معلم در حقیقت پاسداشت علم، دانش و آینده جامعه است. به همین دلیل آموزش و پرورش در اولویت برنامه‌های دولت قرار دارد و تمامی برنامه‌ها با هدف دستیابی به «مدرسه تراز» و تربیت «معلم تراز» دنبال می‌شود؛ چرا که تحقق مدرسه تراز بدون حضور معلمان توانمند و متعهد امکان‌پذیر نیست.

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ارتقای کیفیت آموزشی افزود: برگزاری دوره‌های توانمندسازی برای معلمان و مدیران مدارس، توسعه مهارت‌های حرفه‌ای و حرکت به سمت هوشمندسازی کلاس‌های درس از مهم‌ترین برنامه‌های این اداره کل به شمار می‌رود.

 

 

اسدی همچنین از تدوین برنامه هوش مصنوعی در آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نخستین اداره در کشور است که با همکاری نخبگان و متخصصان، برنامه هوش مصنوعی را تدوین کرده و پس از تأیید در شورای عالی آموزش و پرورش، آن را وارد مرحله اجرا کرده است. این اقدام در راستای بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در آموزش و ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان انجام شده است.

 

 

وی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه صیانت از حقوق فرهنگیان بیان کرد: برای نخستین بار پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۴ در مدت زمانی کمتر از شش ماه پرداخت شد که این موضوع گامی مهم در راستای تکریم فرهنگیان و حفظ شأن و منزلت آنان محسوب می‌شود.

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه شعار امسال هفته معلم «برای معلم؛ به امتداد فرهنگ ایران» نامگذاری شده است، افزود: این شعار بر نقش معلمان در هویت‌سازی فرهنگی و تمدنی جامعه تأکید دارد، چرا که معلمان از مهم‌ترین عناصر اثرگذار در شکل‌دهی به فرهنگ عمومی و تربیت نسل آینده هستند.

 

 

اسدی در تشریح برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم در استان گفت: این برنامه‌ها از ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت‌ماه با عناوین روزشمار برگزار می‌شود و شامل برنامه‌هایی همچون غبارروبی مزار شهدای گمنام دانشگاه فرهنگیان، زنگ سپاس معلم در مدارس، دیدار فرهنگیان با مسئولان، عیادت از معلمان پیشکسوت، مسابقات کتابخوانی و ورزشی، برگزاری شب شعر در شهرستان فریمان و مراسم تجلیل از معلمان نمونه خواهد بود.

 

 

وی با تأکید بر نقش آموزش و پرورش در فرهنگ‌سازی و آینده‌سازی جامعه اظهار کرد: آموزش و پرورش یک نهاد حاکمیتی است که وظیفه مهم فرهنگ‌سازی و تربیت نسل آینده را بر عهده دارد. جایگاه معلم نیز فراتر از یک شغل اداری است و نوعی عشق و تعهد به تربیت نسل آینده محسوب می‌شود؛ بنابراین در فرآیند جذب معلمان باید علاوه بر تخصص، به ویژگی‌هایی مانند علاقه و انگیزه نیز توجه شود.

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین از بررسی گسترده صلاحیت نیروهای آموزشی در استان خبر داد و گفت: در بخش گزینش و تأیید صلاحیت‌ها پروژه بسیار بزرگی در استان اجرا شد که معمولاً ماه‌ها زمان می‌برد، اما با تلاش جهادی همکاران، صلاحیت ۵۷ هزار و ۶۰۹ نفر در مدت زمان کوتاهی بررسی و تأیید شد.

 

 

وی با اشاره به تعامل مناسب دستگاه‌های اجرایی استان در حوزه آموزش افزود: شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی در سال گذشته عملکردی فراتر از استانداردهای معمول داشت و در مجموع ۱۶ جلسه رسمی با حضور استاندار برگزار شد؛ در حالی که طبق روال باید سالانه ۱۲ جلسه برگزار می‌شد.

 

 

اسدی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مولدسازی املاک آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در گذشته در این حوزه با برخی موانع از جمله مسائل تملکی و حقوقی مواجه بودیم، اما با تفاهمات انجام شده با شهرداری و آستان قدس رضوی، روند مولدسازی اکنون در مسیر طبیعی خود قرار گرفته است.

 

 

وی افزود: بخشی از فضاهای آموزش و پرورش که قابلیت تغییر کاربری دارند، طبق مجوزهای قانونی می‌توانند تا سقف پنج درصد به کاربری تجاری تبدیل شوند و درآمد حاصل از آن صرف توسعه فضاهای آموزشی، ساخت مدارس و ارتقای برنامه‌های تربیتی خواهد شد.

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه درباره روند انتخاب معلمان نمونه در استان توضیح داد: فرآیند انتخاب معلم نمونه از آبان‌ماه سال گذشته آغاز شد و در این فرآیند از ظرفیت دانش‌آموزان، اولیا، همکاران و ارزیابان تخصصی برای بررسی عملکرد معلمان استفاده شد.

 

 

وی افزود: در مرحله نخست از هر ۱۰ معلم شاغل در یک مدرسه یک نفر به عنوان منتخب مدرسه معرفی شد و سپس این افراد در سطح مناطق و نواحی مورد ارزیابی تخصصی قرار گرفتند. در این مرحله عملکرد علمی، پژوهشی، اجرایی و شیوه تدریس معلمان توسط ارزیابان بررسی شد.

 

 

اسدی ادامه داد: در مرحله منطقه‌ای ۱۵۴ معلم به عنوان معلم نمونه مناطق و بیش از ۲۳۰ نفر نیز در بخش کادر تخصصی شناسایی شدند و در نهایت پس از ارزیابی استانی، ۱۰ معلم از مدارس دولتی و پنج نفر از کادر تخصصی به عنوان منتخب استان معرفی شدند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: پرونده این ۱۵ نفر به مرحله کشوری ارسال شد که در نهایت امسال «موسی‌الرضا ربانی‌خواه» دبیر ادبیات شهرستان سبزوار موفق به کسب عنوان معلم نمونه کشوری شد. همچنین در بخش مدارس غیردولتی نیز ۱۸ نفر به عنوان منتخب استانی معرفی و از آنان تقدیر خواهد شد.